1. Home
  2. Contact

Contact

Vind het antwoord op veelgestelde vragen over werken bij Van Lanschot Kempen en bekijk de contactgegevens van onze recruiters. We kijken er naar uit om met je in contact te komen!
Naar veelgestelde vragen
Stage, werkstudentschap, startersfunctie

Campus recruitment

Corporate finance, Equities, Investment Management

Diva Estanto

d.estanto@vanlanschotkempen.com
+31 6 57 87 59 45
Private Banking, Risk, Legal, Business services      

Max van Bennekom

m.vanbennekom@vanlanschotkempen.com
+31 6 51 58 47 05
ervaren professionals

Recruitment experienced hires

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag en wil je contact hierover opnemen met een recruiter? Kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen hieronder. Wellicht is jouw vraag dan direct beantwoord. 

Kan ik mijn sollicitatie per e-mail versturen?
Nee. Per e-mail is geen optie vanwege de AVG. We ontvangen je sollicitatie graag via de website. Via de website kunnen wij ook beter de sollicitatieprocedure in de gaten houden en ervoor zorgen dat alle sollicitanten op tijd een reactie ontvangen. 

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit? 
0. Assessment (voor junior profielen)
1. Telefonische screening door Recruiter
2. Eerste gesprek met hiring pool. Hiring pool bestaat uit collega’s binnen dezelfde business unit (niet per se van dezelfde afdeling). Doel van het gesprek is om te  kijken of de kandidaat past binnen de organisatie op basis van de waarden van Van Lanschot Kempen.
3. Tweede gesprek met leidinggevende en een collega van de afdeling. Soms wordt gevraagd om hier iets voor te bereiden aan de hand van een casus of  presentatie. 

Kan ik op afstand werken vanuit een ander land?
Nee niet permanent. Maar door digitaal te werken, zijn we flexibeler geworden in de locatie waar we werken: vanaf kantoor, vanuit huis of zelfs vanuit het buitenland. In het kader van ‘onze manier van werken’ is het daarom mogelijk om iets jaar voor een korte periode vanuit het buitenland te werken. Dit alles terwijl je ervoor dat de taken op een veilige en conforme manier kunt uitvoeren.


De link van de vacature werkt niet, wat moet ik doen?
Als de link niet werkt, stuur dan een email naar de recruiter. De recruiter zal ervoor zorgen dat de link weer werkt en je op de hoogte brengen wanneer dit zo is. Vervolgens kan je via de link alsnog solliciteren. 

Waarom kan ik bij sommige functies geen motivatiebrief achterlaten?
Dit heeft te maken met het assesment die als eerste plaatsvindt. Hiervoor hebben wij alleen jouw CV nodig. Als vervolg op de sollicitatie kan alsnog een motivatie gevraagd worden.

Kan ik met één sollicitatie op meerdere vacatures solliciteren?
Nee dit is niet mogelijk. Mocht je op meerdere vacatures willen solliciteren moet dit per vacature en met een goede motivatie waarom je op meerdere vacatures wilt solliciteren. 

Hoe lang duurt het voordat mijn sollicitatie in behandeling wordt genomen?
De recruiter neemt binnen één week contact met je op.

Veelgestelde vragen over stages

Kan ik solliciteren voor een stage terwijl ik op dit moment niet studeer?
Ja dat is mogelijk tot uiterlijk 6 maanden na het behalen van je studie. Bij een stage geldt wel een stagevergoeding en geen fulltime salaris.

Ondersteunen jullie een visum voor studenten die buiten Nederland wonen?
Over het algemeen hebben we een voorkeur voor kandidaten die al in Nederland zijn met een Nederlands studentenvisum of een ander soort verblijfsvergunning waarmee ze mogen werken (zoals een partnervisum of Oriëntatiejaarvisum). Als je een Europese nationaliteit hebt en in een ander land verblijft, ben je ook welkom om te solliciteren.

Kan ik na de stage aangenomen worden?
Ja. Het komt regelmatig voor dat stagiairs blijven als werkstudent. Wij zien ook dat zij daarna hun carrière bij ons voortzetten. 

Kan ik op afstand stage lopen vanuit een ander land?
Nee.