1. Home
  2. Over ons
  3. People & projects
  4. Schoolvoorbeeld van integratie

Schoolvoorbeeld van integratie

Toen Van Lanschot Kempen in 2017 de Nederlandse vermogensbeheeractiviteiten van UBS overnam, hoorde ik bij het team dat de overstap maakte. Alhoewel ik verantwoordelijk ben voor portfoliomanagement voor private clients binnen Kempen, vertaalt mijn team vooral alle beleggingsbeslissingen naar de portefeuilles van de Van Lanschot Private Banking- en Evi-klanten. Ook delen we onze doelportefeuilles met de collega’s in België en Zwitserland. Client Portfolio Management is daarmee een schoolvoorbeeld van integratie.

Van Lanschot en Kempen hadden toen ik begon elk nog een eigen beleggingsinfrastructuur. Een van onze grootste projecten was dan ook de bouw van één platform voor alle klantgroepen. Met één beleggingsproces, één op risico’s gebaseerde beleggingsbenadering, één asset-allocatieprocedure etc. Het was een hele uitdaging om dit te stroomlijnen en tot één proces te smeden waarmee we voldoen aan de behoeften van alle klantgroepen. Het moge duidelijk zijn: wij zijn de pioniers van de ‘Act as one’-filosofie.

Ik ben trots op wat mijn team tijdens de pandemie voor elkaar heeft gebokst. We kregen enorme aantallen klantverzoeken en iedereen heeft vreselijk hard gewerkt terwijl er tegelijkertijd ook veel begrip was voor de kinderopvangproblematiek en andere combinaties van werk- en privézaken waar collega’s mee te maken hadden. Zelf ben ik bevoorrecht met een chaletje achter in de tuin waar ik kan werken, weg van de andere leden van mijn gezin. Ik besef dat de omstandigheden voor veel collega’s een stuk lastiger zijn. Ik houd van management by walking around, ik praat liever kort bij aan iemands bureau dan dat ik formele vergaderingen beleg. Ik wil mijn teamleden zien, de sfeer kunnen proeven. Die persoonlijke interactie mis ik enorm.

Cas de Bruijne – Hoofd Client Portfolio Management, Kempen Asset Management