1. Home
  2. Over ons
  3. People & projects
  4. Asset Management - Nikesh Patel

Persoonlijke en professionele trots

In 2016 had Van Lanschot Kempen net MN UK overgenomen. Ze zochten beleggingsstrategen die een geheel nieuwe en aansprekende beleggingsfilosofie in het Britse fiduciair-managementlandschap konden neerzetten. En dat met de steun van een goed gekapitaliseerde bank. Tegen zo’n aanbod zeg je natuurlijk geen ‘Nee’.

Als hoofd Beleggingsstrategie in het Verenigd Koninkrijk (VK) ben ik verantwoordelijk voor vier deelgebieden: assetallocatiebeslissingen nemen namens onze Britse klanten; onze onderzoeksagenda formuleren; onze collega’s in het segment Wholesale & Institutional Clients ondersteunen bij het werven van nieuwe klanten; en samen met het Britse managementteam de groeirichting voor de bedrijfsactiviteiten in het VK uitstippelen. Trots ben ik op het feit dat Professional Pensions, de grootste op pensioenen gerichte publicatie van het VK, mij in 2021 heeft uitgeroepen tot Investment Manager of the Year. Daarbij werd gekeken naar wat er met onze portefeuille in het voorgaande jaar was gerealiseerd en hoe wij direct na de pandemie op kansen hadden ingespeeld. In vergelijking met de concurrentie bleek onze portefeuille als een van de beste te presteren, en dat bij het laagste risiconiveau.

2021 was ook op persoonlijk vlak een topjaar. Ik ben verhuisd naar een groenere omgeving, maar belangrijker was de geboorte van mijn zoon in juli. Ik kon gedeeld ouderschapsverlof opnemen om tijd met hem door te brengen. De opstelling van onze organisatie bij dit soort persoonlijke mijlpalen is geweldig; ze geven echt om de medewerker als individu.

Nikesh Patel – hoofd beleggingsstrategie, VK