1. Home
  2. Over ons
  3. People & projects
  4. Hetzelfde doel, andere behoeften

Hetzelfde doel, andere behoeften

Ik ben medio 2019 bij Van Lanschot Kempen begonnen, met de specifieke opdracht om de arbeidsvoorwaarden van Van Lanschot en Kempen samen te voegen, waarbij de nadruk in eerste instantie lag op de Nederlandse bedrijfsonderdelen. Het doel was om die arbeidsvoorwaarden te integreren, moderniseren en vereenvoudigen, waardoor we ons volledige potentieel kunnen benutten.

Hierdoor werken we nu als één organisatie en doen we ook recht aan onze uiteenlopende individuele behoeften. Deze flexibiliteit is het gevolg van verschillende diversiteitsbewuste mogelijkheden die we hebben geïntroduceerd, zoals een flexibel budget dat je kunt inzetten voor de secundaire arbeidsvoorwaarden van je voorkeur, financiële vergoeding bij kinderopvang voor moeders die fulltime werken, vlak vóór je pensioen parttime werken met behoud van volledige pensioenopbouw of kortdurend verlof voor mantelzorg.

Nu de arbeidsvoorwaarden van Van Lanschot Kempen in Nederland zijn herzien, is mijn focus als belonings- en arbeidsvoorwaardenspecialist verschoven naar onze kantoren in het Verenigd Koninkrijk, België en Zwitserland. Ik vind het een uitdaging om de arbeidsvoorwaarden van Van Lanschot Kempen voortdurend te verbeteren en af te stemmen op de actuele behoeften van onze collega’s.

Tijdens de pandemie ben ik erachter gekomen, dat veel collega’s – waaronder ikzelf – het best fijn vinden om thuis te werken. Voor mij persoonlijk betekent thuiswerken dat ik me beter kan concentreren en dat de balans tussen werk en privé aanzienlijk beter is doordat ik geen drie uur per dag meer hoef te forenzen. Duidelijke voordelen dus, maar ik mis wel dat spontane gesprek met een collega bij de koffieautomaat.

Alexandru Tebeica – Reward & Performance adviser