1. Home
  2. Over ons
  3. People & projects
  4. Duurzaamheid is de nieuwe vorm
Albert Marsal - Corporate finance associate

Duurzaamheid is de nieuwe norm

Ik begon mijn loopbaan als Corporate Finance analist in Barcelona, waar ik een jaar bij een klein gespecialiseerd bedrijf heb gewerkt. In 2016 kwam ik naar Nederland voor mijn master Finance & Investments aan de Rotterdam School of Management. Daarna kwam ik in contact met Kempen Merchant Banking. Het klikte meteen: Kempen is niet te klein, niet te groot, biedt volop kansen voor persoonlijke ontwikkeling en doet grote internationale transacties. Bovendien werken er veel jonge, ondernemende mensen. De sfeer is competitief, maar iedereen is ook altijd bereid elkaar te helpen.

In 2017 begon ik bij het Real Estate-team en in 2019 stapte ik over naar Debt Advisory. Voor mij een uitgelezen kans om samen te werken met veel verschillende bedrijven in allerlei sectoren. Bij Kempen Merchant Banking gaat het vaak om het eigen vermogen op de balans, maar bijna elke onderneming heeft ook vreemd vermogen. Het is een interessante uitdaging om bedrijven te helpen kapitaal op te halen voor de financiering van hun activiteiten of voor een overname. 

In de krediet- en obligatiemarkten zien we dat investeerders in toenemende mate geïnteresseerd zijn in producten die niet alleen financieel rendement opleveren, maar ook duurzaam zijn. Met veel van onze klanten spreken we over duurzame alternatieven voor een betere wereld, die ook economische voordelen bieden. Denk daarbij aan lagere tarieven of toegang tot een gediversifieerde groep investeerders. Deze trend is niet te stuiten.