1. Home
  2. Over ons
  3. People & projects
  4. Private Banking - Roelle van Voorden

Van Trainee naar Relatiemanager

Blog door Roëlle van Voorden
Graag stel ik mij aan je voor! Mijn naam is Roëlle van Voorden en ik ben sinds oktober 2016 Relatiemanager Private Banking bij Van Lanschot Kempen. Als stagiaire ben ik begonnen in Amsterdam en uiteindelijk heb ik een transfer als Relatiemanager naar kantoor Haarlem mogen maken.  
 
Als Relatiemanager beheer ik samen met twee Private Bankers een portefeuille van ieder ca 120 relaties.  Als Wealthmanagers houden wij ons voornamelijk bezig met het beheer en behoud van het vermogen van onze relaties. Naast de verschillende beleggingsmogelijkheden en financieringsvraagstukken adviseren wij ook over estate-planning en structurering. 
 
In mijn rol als Relatiemanager ben ik samen met de Private Banker verantwoordelijk voor de totale portefeuilleplanning. Ik ben de organisatorische spin in het web en dat vind ik heerlijk om te zijn. 
Waar de functie van origine administratief van aard was, verschuift deze steeds meer richting een commerciële functie. Naast het inplannen, voorbereiden en uitwerken van afspraken, ben ik nu ook steeds intensief betrokken bij de advisering aan relaties en het zijn van een sparringpartner en eerste aanspreekpunt voor de klant. 
 
Zo houd ik mij onder andere bezig met hypotheekvraagstukken, beleggingsoplossingen en het informeren over onze beleggingsvisie- en strategie. 
Samen met de beleggings-, financierings- en/of structureringsspecialist aan mijn zijde ben ik wekelijks met de Private Banker bij onze relaties in de spreekkamer aanwezig. Deze ontwikkeling vraagt om het verzamelen van de nodige informatie en het upgraden van mijn kennisniveau. De Private Banking Academy helpt mij daarbij enorm!  
 
De Private Banking Academy is een initiatief binnen Van Lanschot Kempen om ervoor te zorgen dat wij de kennis in huis hebben om toegevoegde waarde te bieden en zo in staat te zijn onze relaties zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Interne en externe kennis en inspiratie worden samengebracht. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van ons eigen Kenniscentrum en daarnaast intensief samen te werken met de Universiteit van Tilburg en de Vrije Universiteit. 
 
In dit kader ben ik tijdens de eerste lichting dit jaar gestart met de interne basisopleiding Financiële Planning. Onze collega’s van het Kenniscentrum gebruiken hun praktijkervaring om inhoud te geven aan de opleiding. Ik ben enorm enthousiast!  
 
Het is heel fijn voor mij om als jonge medewerker kansen te krijgen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Begin juli heb ik deze opleiding succesvol afgerond, wat voor mij deuren opent naar een volgende opleiding binnen de Private Banking Academy voor Relatiemanagers, en daarna ook de opleidingen voor Private Bankers. 
 
Deze opleiding helpt mij bij mijn ambitie om verder te groeien tot Private Banker, maar het zorgt er ook voor dat ik mijzelf binnen mijn huidige functie kan ontwikkelen. Dit is wat mij betreft een mooie vooruitgang voor de klant, voor mijzelf en zorgt natuurlijk voor betrokkenheid en binding bij de beste Wealthmanager van Nederland.