1. Home
  2. Over ons
  3. People & projects
  4. Risk - Audit - Compliance - Gerben Zeilstra

Iedereen wordt gehoord

Ik ben in 2015 bij Van Lanschot Kempen begonnen en ben sinds 2017 directeur Treasury. Binnen de afdeling zijn de diverse teams verantwoordelijk voor de financieringsprogramma’s, voor het sturen van het renterisico, de liquiditeitenportefeuille, het maken van structured notes en het managen van het marktrisico als gevolg daarvan, en voor alle buitenlandse deviezentransacties voor onze klanten.

Wat werken voor Van Lanschot Kempen uniek maakt, is dat je brede verantwoordelijkheden hebt waarmee je het verschil kunt maken. Zo ben ik sponsor van het traineeprogramma van Van Lanschot Kempen. Dat telt op dit moment vijf trainees. Een van hen heeft vijf maanden gewerkt aan de key performance indicators en doelstellingen voor de liquiditeitsbuffer. Op basis van haar advies hebben we enkele investeringen verkocht vanwege het duurzaamheidsrisico op de langere termijn. Dat laat zien dat iedereen binnen ons bedrijf gehoord wordt.

De afdeling Treasury is werkzaam in de dealingroom. Een interessant werkgebied, want hier komen veel uiteenlopende competenties samen. Zo werken Treasury, Securities en het Beleggingsadvies-team voor professionele klanten nauw samen met Asset, Research & Communication. Dat team is verantwoordelijk voor de officiële visie van Van Lanschot Kempen op de economische ontwikkelingen, de assetallocatie en individuele beleggingen, maar ook voor de communicatie van die visie naar onze klanten en een breder publiek.

Gerben Zeilstra – hoofd Treasury