1. Home
  2. Over ons
  3. People & projects
  4. Van Lanschot Kempen - Wendy Winkelhuijzen

Door de omvang van onze organisatie kun je echt impact maken.

Wendy Winkelhuijzen | Managing Director Strategy & Corporate Development
Kun je iets vertellen over je studieachtergrond en hoe je bij Van Lanschot Kempen bent begonnen?
Tijdens mijn studie Financial Business Economics ben ik in contact gekomen met Kempen en heb ik deelgenomen aan hun allereerste masterclass / business course. Ik was overweldigd door de kennis en toewijding van alle specialisten. Wat ik erg overtuigend vond, was dat, ongeacht functie of hoe lang iemand er werkte, de ideeën van elk individu telden, zowel analist als director. Na de masterclass werd ik benaderd of ik interesse had om bij Kempen Corporate Finance te komen werken. En dat had ik zeker!

Je bent bij Kempen Corporate Finance begonnen, hoe en waarom heb je de stap gemaakt naar Van Lanschot Private Banking? 
Na een aantal jaren bij Corporate Finance was de tijd rijp voor een andere rol. Ik wilde graag bijdragen aan de continue verbetering binnen de organisatie en wilde graag betrokken raken bij de besluitvorming, niet enkel als een externe adviseur. Ik kreeg de kans om het managementteam van Van Lanschot Private Banking te komen versterken. Dat was een hele mooie uitdaging om te ontdekken hoe een bedrijf echt werkt, om een intern netwerk op te bouwen en waarde toe te voegen door in eerste instantie als buitenstaander vragen te stellen. 

Wat onderscheidde VLK van algemene banken en zorgde ervoor dat je bij Van Lanschot Kempen bleef?
Voor mij is de grootte van Van Lanschot Kempen en haar focus op het zijn van een wealth manager erg belangrijk. Door de omvang van onze organisatie kun je echt impact maken. Als je een goed idee hebt, is het aan jou om er het beste van te maken. Het is gemakkelijk om in contact te komen met collega’s van verschillende afdelingen en collega’s staan altijd open om bij te dragen aan een goed idee of plan. Focus hebben betekent dat we ons vakmanschap en onze specialisatie als wealth manager waarderen. Daardoor kunnen we ons onderscheiden van algemene banken. Elke klant telt!

Wat is, in jouw eigen woorden, de visie van Van Lanschot Kempen?
We streven naar opbouw en behoud van vermogen voor onze klanten en de samenleving die we bedienen. Vermogen opbouwen is niet het doel op zich. We streven ernaar om klanten te ondersteunen bij het vervullen van hun wensen en dromen. Vermogen is een middel om dat te kunnen doen.

Als je jezelf aan het begin van je carrière een advies zou kunnen geven, welk advies zou dat dan zijn?
Wees jezelf en laat je horen! Als vrouw in een team met veel mannen was ik aanvankelijk geneigd om me aan te passen en hetzelfde gedrag te vertonen of dezelfde vragen te stellen als mijn mannelijke collega’s. Maar na verloop van tijd realiseerde ik mij dat andere zaken me opvielen en ik anders over dingen nadacht. Je hierover uitspreken had toegevoegde waarde voor het hele team!