1. Home
 2. Stages
 3. Meewerkstage Investment Consultant
Private Banking

Meewerkstage Investment Consultant

 • Amsterdam
 • 40 uur
 • Bachelor
 • Analytisch denken
 • Communiceren
 • Klantgerichtheid

Jouw baan

Voor de afdeling Van Lanschot Kempen Private Office zijn wij op zoek naar een stagiair(e) voor een meewerkstage. De afdeling, gevestigd in de Kempen toren op de Zuidas in Amsterdam (Beethovenstraat 300), richt zich op grootvermogende particulieren met een vermogen vanaf 10 miljoen euro, ondernemers en institutionele partijen.

Het team waarvan je deel gaat uitmaken bestaat uit 3 ervaren specialisten en een junior specialist (Investment Consultants) en werkt nauw samen met de beleggings- en researchspecialisten binnen Kempen.

Het team is verantwoordelijk voor het delen van beleggingsinhoudelijke expertise binnen de organisatie en met cliënten en prospects. Hiervoor coördineert het de (beleggingsinhoudelijke) voorbereidingen voor bezoeken en pitches en zit men als specialist aan tafel. Specifieke klantvragen, portefeuille analyses, het actuele beleggingsbeleid en onze beleggingsvisie komen hierbij veelvuldig aan bod. Ook wordt nauw samengewerkt met de Asset managers, Special Product Specialisten en het researchapparaat van Kempen.

Tijdens je stage maak je kennis met diverse facetten van Wealth en Asset Management, zoals de constructie van beleggingsportefeuilles, onze macro-economische visie en de omgang met grootvermogende particulieren. Er wordt hierbij veel gebruik gemaakt van Bloomberg, hier zal je mee leren werken. Daarnaast krijg je te maken met complexe (klant)vraagstukken van diverse aard. Je wordt intensief begeleid en stelt doelen op, waardoor je het maximale uit je stage kunt halen.

Jouw ervaring

Jij weet wat onze klanten nodig hebben, nog voordat zij het zelf weten. En dat je dan nog niet zo veel ervaring hebt, dat vinden wij niet erg. Want jouw drive om te willen leren en het uiterste uit jezelf te halen maakt dit meer dan goed. Ook heb je:

 • Je volgt of bent in bezit van een commerciële, economische of financiële bachelor WO- opleiding (minimaal in het derde jaar);
 • Je hebt affiniteit met beleggen, volgt macro-economische trends en bent commercieel ingesteld;
 • Je bent analytisch sterk maar ook geïnteresseerd in het individu (klant centraal);
 • Je werkt doelgericht en bent communicatief sterk;
 • Je kan je werkzaamheden goed plannen en organiseren.

Ons bedrijf

Van Lanschot Kempen werkt opgeteld al bijna vier eeuwen met grote toewijding en financieel vakmanschap aan de vooruitgang van haar klanten. Onze kracht zit in de bijzondere en sterke relatie die onze gevestigde namen Van Lanschot en Kempen hebben met particuliere en institutionele klanten. Wealth Management, Asset Management en Merchant Banking zijn de gebieden waarin we excelleren en waarin wij ons onderscheiden met persoonlijke aandacht, kennis en ervaring. Duurzaam ondernemen speelt hierbij een belangrijke rol. Wij zijn een integere wealth manager met respect voor de wereld om ons heen en met oog voor volgende generaties. We streven ernaar waarde te creëren voor onze belanghebbenden; niet alleen in financiële maar ook in sociale, ecologische en maatschappelijke zin.

Jouw stageplek bevindt zich op Amsterdam Zuidas. Op loopafstand van het trein- en metrostation én direct aan de A10. In ons modern ingerichte kantoorpand kom je niets te kort. Inspirerende collega’s, fijne werkplekken, een geweldig uitzicht over Amsterdam en excellente koffie: alles is aanwezig aan de Beethovenstraat 300.

Wij bieden

Van Lanschot Kempen is gericht op mensen. Zodra je bij ons komt werken, dagen we je uit om echt het verschil te maken. Door persoonlijke begeleiding zorgen wij dat jij tijdens jouw stageperiode goede kansen krijgt. Weet jij deze kansen te pakken, dan zijn er volop mogelijkheden binnen de brede organisatie! Daar staat natuurlijk een goede stagevergoeding (ca. € 650) en ruime aandacht voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling tegenover. Op vrijdag wordt er vaak nog iets gedronken in ons eigen Café De Zon, boven in de Kempen toren. Wij investeren in onze professionals en staan voor onze mensen. Dit begint bij onze stagiairs die wij hoog in het vaandel hebben staan. Bij ons kun je rekenen op:

 • een fijne stagevergoeding.
 • een reiskostenvergoeding.
 • 140 vakantie-uren per jaar, voor een fulltime stage.
 • een stageplek waar je écht waarde kunt toevoegen.
 • waardevolle feedback en heel veel leermomenten.

Geïnteresseerd?

Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Bart Joris van Nassau, Investment Consultant, via 06-82 42 06 78, hij weet vast het antwoord op je vraag. Gaan jouw vragen over de recruitment procedure? Dan kun je contact opnemen met Stefan Karg op 06-13 40 77 20.

 

Unlock your full potential

Laten we praten!

Ben je enthousiast om deze uitdaging met ons aan te gaan? Neem contact met ons op.

Upload via Dropbox
Upload via Dropbox
Vul de verplichte velden in
Deze site is beschermd met reCAPTCHA, de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.