1. Home
 2. Stages
 3. Quant Analyst - Stage
Securities

Quant Analyst - Stage

 • Amsterdam
 • 40 uur
 • Master
 • Analytisch denken
 • Marktgerichtheid
 • Onderzoeksvermogen

Creëer je eigen toekomst

Ben je klaar om je quant carrière een kickstart te geven in een uitdagende leeromgeving als onderdeel van het quant team binnen Van Lanschot Kempen? Onze Quant Analyst stage geeft je de kans om je optimaal te ontwikkelen.

De Quant Analyst stage biedt een unieke combinatie van coderen, wiskunde en financiën. Binnen het quant team verdelen we de verantwoordelijkheden gelijk, waardoor iedereen wordt aangemoedigd om echt een impact te maken. Je krijgt de kans om je eigen werkterrein te beïnvloeden, zodat je vaardigheden binnen en buiten je comfortzone kunt ontwikkelen.

Dat is waar je je talenten voor gaat inzetten als Quant Analyst stagiair bij Van Lanschot Kempen. Als quant stagiair werk je nauw samen met onze quants en traders aan diverse financiële uitdagingen waarbij jij de programmeerexpert wordt.

Je krijgt de volgende taken:

 • Bijdragen aan de ontwikkeling van onze in-house gebouwde pricing modellen en risk management systemen
 • Creëren en optimaliseren van data-gedreven besluitvormingstools
 • Het bouwen van data oplossingen waarbij je verantwoordelijk bent voor elke bouwsteen; het creëren van de database structuur, de frontend voor de gebruiker en alle tussenliggende codes
 • Ondersteunen van aandelen- en derivatenhandelaren met behulp van kwantitatieve analyses.

Jouw talenten

Een proactieve houding, de wil om jezelf te verbeteren en een passie voor financiën. Zo kunnen we jou als Quant Analyst stagiair het beste omschrijven. Talenten waarmee je onze klanten dagelijks begeleidt in een voortdurend veranderende wereld. Door out of the box te denken en vragen te stellen. En alles komt goed als je zelfstandig, vindingrijk en goed onderlegd in wiskunde en programmeren bent. Je hebt ook:

 • de eindfase van je bachelor- of masterstudent Econometrie / Data Science / Wiskunde / Natuurkunde / Informatica of gelijkwaardig bereikt;
 • sterke programmeer/scriptvaardigheden in MATLAB, bij voorkeur gecombineerd met Python en/of SQL;
 • uitstekende numerieke en analytische vaardigheden
 • goede beheersing van het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Kom verder bij Van Lanschot Kempen

Meer toekomstgericht, duurzaam en datagedreven investeren bij diverse opdrachtgevers. Zowel nationaal als internationaal. Met meer dan 300 jaar ervaring maken we deze ambitie waar bij Van Lanschot Kempen. Dat doen we met zo'n 1.700 collega's in verschillende vakgebieden.  Ons team van quants maakt deel uit van de afdeling Treasury en is gevestigd in de dealingroom van ons kantoor in Amsterdam. Naast de quants bestaat de dealingroom uit Equity (Sales) Trading, Equity Research en Structured Products.

De mate van innovatie en wendbaarheid van een organisatie hangt ook af van de diversiteit van het personeelsbestand. Onze verschillen maken ons samen sterker. Wij bevorderen een inclusieve werkomgeving waar alle collega's zich thuis voelen. Bij ons kun je jezelf zijn. En daar zijn we trots op. 

Benieuwd naar de verhalen van collega's en hoe zij het werken bij Van Lanschot Kempen ervaren? Ga naar People & Projects en kom meer te weten!

Turning talent into value!

Dat is wat wij doen! Want als jij waarde toevoegt, mag je van ons hetzelfde terug verwachten. Een goede balans tussen werk en privé met onze 'hybride manier van werken' is daar een goed voorbeeld van. Als Quant Analyst stagiair krijg je bovendien:

 • een stagevergoeding van €800,-
 • een ondernemende functie in een internationale, dynamische en uitdagende omgeving waar je eigen verantwoordelijkheden krijgt
 • mentorschap en training on the job
 • uitstekende carrièremogelijkheden voor wie die weet te benutten

Werken aan het vermogen van morgen

Net de vacature die je zocht? Solliciteer naar deze stage!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze Campus Recruiter, Diva Estanto via k.estanto@vanlanschotkempen.com

Laten we praten!

Ben je enthousiast om deze uitdaging met ons aan te gaan? Neem contact met ons op.

Waarom vragen we deze informatie? Omdat we denken dat het in toenemende mate belangrijker wordt om ervoor te zorgen dat we een divers personeelsbestand in dienst hebben wat een afspiegeling van de samenleving is. Om de effectiviteit van onze werving te meten, willen we ook inzicht krijgen in het geslacht van sollicitanten die we aantrekken om te solliciteren bij Van Lanschot Kempen.
Upload via Dropbox
Upload via Dropbox
Heeft een van onze medewerkers u aangedragen? Laat hier hun Van Lanschot Kempen e-mailadres achter zodat we contact met ze op kunnen nemen.
Vul de verplichte velden in
Deze site is beschermd met reCAPTCHA, de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.