1. Home
 2. Stages
 3. Stagiair(e) Scrum/Agile Van Lanschot Kempen Procurement (Team Sourcing)
Business Services

Stagiair(e) Scrum/Agile Van Lanschot Kempen Procurement (Team Sourcing)

 • Amsterdam
 • 40 uur
 • Bachelor
 • Communiceren
 • Initiatief
 • Klantgerichtheid

Jouw baan

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage waarin je een team ervaren specialisten kunt begeleiden naar een Scrum Agile manier van werken? Lees dan nu verder!

Binnen Van Lanschot Kempen wordt steeds vaker op een agile manier gewerkt. Binnen het sourcing team is dit op dit moment nog niet het geval. Momenteel onderzoeken wij hoe we inkooptrajecten op een scrum/agile manier kunnen gaan aanpakken. Daarnaast staan er drie belangrijke projecten op de kalender die we via de scrum/agile methodiek willen gaan aanpakken. Jij wordt hierin onze Scrum Master! Het is dus belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de scrum/agile werkwijze. Je kunt bijvoorbeeld een Kanban bord via Microsoft Teams opstellen, dit bijhouden en wil graag een coachende taak vervullen om specialisten die nog niet op een scrum/agile manier gewerkt hebben te begeleiden.

Als stagiair krijg je bij ons een uitdagende rol waarin je regelmatig zult moeten schakelen tussen de praktijk en de theorie. Daarnaast krijg je de unieke kans om kennis te maken met het vak Procurement en de financiële wereld. Interessante onderwerpen die momenteel spelen binnen ons team zijn:

 • Het inrichten van supplier relation management;
 • Het inrichten van actief ketenmanagement;
 • Het verbeteren, structureren en borgen van effectief outsourcing management;
 • Onderzoeken, ontwikkelen en implementeren van scrum/agile aanpak van inkooptrajecten.

Jouw ervaring

Werken bij Van Lanschot Kempen betekent op de eerste plaats dat je je herkent in onze kernwaarden: ondernemersgeest, vakmanschap, toewijding, specialisatie en discretie. Daarnaast zoeken wij het volgende:

 • Je bent een vierdejaars HBO of WO student;
 • Je zoekt een zelfstandige en leerzame stageplaats voor minimaal 20 weken op basis van 32 tot 40 uur per week;
 • Je hebt theoretische kennis van scrum/agile en weet dit te vertalen naar de praktijk;
 • Je weet jezelf te motiveren, ook als je vanuit huis moet werken;
 • Je bent accuraat en projectmatig sterk;
 • Je bent analytisch sterk;
 • Je denkt proactief mee en bent resultaatgericht;
 • Je hoeft voor deze stage geen ervaring met of kennis van procurement/sourcing te hebben, die krijg je vanzelf tijdens deze stage!

Ons bedrijf

Het verhaal van Van Lanschot Kempen is een boeiend verhaal over het oudste onafhankelijke financiële instituut van Nederland. We werken opgeteld al bijna vier eeuwen met grote toewijding en financieel vakmanschap aan de vooruitgang van onze klanten. Onze kracht zit in de bijzondere en sterke relatie die onze gevestigde namen Van Lanschot en Kempen hebben met particuliere en institutionele klanten. Private Banking, Asset Management en Merchant Banking zijn de gebieden waarin we excelleren en waarin wij ons onderscheiden met persoonlijke aandacht, kennis en ervaring. Duurzaam ondernemen speelt hierbij een belangrijke rol. Wij zijn een integere wealth manager met respect voor de wereld om ons heen en met oog voor volgende generaties. We streven ernaar waarde te creëren voor onze belanghebbenden; niet alleen in financiële maar ook in sociale, ecologische en maatschappelijke zin.

De afdeling Group Procurement (Sourcing) is een dynamische afdeling en bestaat uit 7 Sourcing Specialisten met diverse achtergronden. Als gespecialiseerde en onafhankelijke wealth manager levert Van Lanschot Kempen hoogwaardige dienstverlening aan particuliere en professionele cliënten op het gebied van de opbouw, het beheer en de ontwikkeling van (belegd) vermogen.

Van Lanschot Kempen opereert in een zeer competitieve markt waarin (technologische) ontwikkelingen en nieuwe toetreders constant zorgen voor nieuwe uitdagingen. Group Procurement is verantwoordelijk voor de begeleiding van de business bij het selectie-, onderhandelings- en contracteringsproces.

Wil jij impact maken in een bank met korte lijnen die volop uitvoering geeft aan haar nieuwe strategie?

Van Lanschot en Kempen is een organisatie die sterk in beweging is. Jij ervaart het als een uitdaging om op hoogwaardige wijze mee te bouwen aan de veranderingen binnen onze bank. Jij bent een professional met lef en ambitie en hebt een nuchtere kijk op zaken. Iemand die goed kan schakelen tussen inhoud en proces. Jij durft je kritisch op te stellen en voelt je thuis in een resultaatgerichte omgeving. Herkenbaar? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wij bieden

Turning talent into value. Dat is wat we doen! Want als jij waarde toevoegt, dan mag je dat van ons natuurlijk ook verwachten. Van Lanschot Kempen is gericht op mensen. Bij Group Procurement kom je in een team met toegewijde collega’s. Er zijn korte lijnen en er wordt veel eigen verantwoordelijkheid genomen, hierdoor is er voor iedereen ruimte om zijn ideeën te laten horen en is iedereen even belangrijk in het team. Zodra je bij ons komt werken, dagen we je uit om echt het verschil te maken. Door persoonlijke begeleiding zorgen wij dat jij tijdens jouw stageperiode goede kansen krijgt. Daar staat natuurlijk een passende stagevergoeding en ruime aandacht voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling tegenover.

Geïnteresseerd?

Ben je er klaar voor om met ons waarde toe te voegen? Om onze (interne) klanten te verrassen met jouw vakkennis en specialisme? En een Scrum Master van de toekomst te worden? Bij 3 keer een volmondig ‘ja’ kunnen we niet wachten om kennis met je te maken.

Wil je eerst nog meer weten? Fieke Fillekes beantwoordt al je vragen via 06-12681232 of f.fillekes@vanlanschotkempen.com.

Unlock your full potential

Laten we praten!

Ben je enthousiast om deze uitdaging met ons aan te gaan? Neem contact met ons op.

Upload via Dropbox
Upload via Dropbox
Vul de verplichte velden in
Deze site is beschermd met reCAPTCHA, de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.