1. Home
 2. Stages
 3. Stagiair IT Quant Market Risk Manager
Audit - Compliance - Risk - Legal

Stagiair IT Quant Market Risk Manager

 • Amsterdam
 • 40 uur
 • Master
 • Analytisch denken
 • Kwaliteitsgerichtheid
 • Onderzoeksvermogen

Jouw baan

De afdeling Group Risk Management is een dynamische afdeling met diverse teams. De afdeling bestaat uit ruim 30 risk professionals met grotendeels een kwantitatieve en financiële achtergrond. Group Risk Management is verantwoordelijk voor het meten, monitoren en beheersen van alle financiële en niet-financiële risico’s binnen Van Lanschot Bankiers en Kempen. De afdeling heeft een groepsbrede focus en bevindt zich in het hart van de bank. Naast markt risicomanagement is de afdeling ook verantwoordelijk voor ALM activiteiten, Credit Risk Management, Modeleren van kredietrisico modellen en Operational Risk Management.

Als IT Quant Market Risk werk je in een team met 4 collega’s. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en optimaliseren van processen die nodig zijn voor efficiënte marktrisico beheersing, denk aan:

 • Opzetten van Power BI rapportages om marktrisico inzichtelijk te krijgen;
 • Ophalen marktdata uit verschillende bronnen m.b.v. SQL;
 • Met gebruik van Matlab zorgen dat processen naadloos aansluiten;
 • Post-processen van ruwe data voor management doeleinden;
 • Onderhoud en verbetering van bestaande risico modellen (stress tests, VaR etc.);

Het is een uitdagende rol waarin je regelmatig zult moeten schakelen tussen de technische inhoud en meer proces/beleidsmatige aspecten. Daarnaast krijg je de unieke kans om kennis te maken met het vak Riskmanagement en de financiële wereld. Doorstromen in een junior positie is mogelijk.

Jouw ervaring

Werken bij Van Lanschot Kempen betekent op de eerste plaats dat je je herkent in onze kernwaarden: onafhankelijk, betrokken, deskundig en gedreven. Daarnaast beschik je over het volgende:

 • Je bent resultaatgericht en hebt een hands-on mentaliteit;
 • Je hebt ervaring en vindt het leuk om te programmeren (Matlab is een pré);
 • Je vindt het leuk om data uit verschillende bronnen te combineren tot bruikbare management info (voorkennis is niet vereist, SQL is een pré);
 • Je CV getuigt van drive en ondernemerschap;
 • Je bent een teamplayer;
 • Je voelt je thuis in een professionele en ondernemende werkcultuur;
 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding met goede studieresultaten in een Beta-richting of Financial Economics;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels;

Ons bedrijf

Wil jij impact maken in een bank met korte lijnen die volop uitvoering geeft aan haar nieuwe strategie?

Van Lanschot en Kempen is een combinatie die sterk in beweging is. Jij ervaart het als een uitdaging om op hoogwaardige wijze mee te bouwen aan de veranderingen binnen onze bank. Jij bent een financiële professional met lef en ambitie en hebt een nuchtere kijk op zaken. Iemand die goed kan schakelen tussen inhoud en proces. Jij durft je kritisch op te stellen en voelt je thuis in een resultaatgerichte omgeving. Herkenbaar? Dan zijn we op zoek naar jou!

Het verhaal van Van Lanschot Kempen is een boeiend verhaal. Het is een verhaal over mensen die durven, actieve mensen, intelligente doeners. Een verhaal over mensen die verwachtingen overtreffen, verantwoordelijkheid nemen, de kansen die ze zien goed overwegen en daarna verzilveren. Mensen die ondernemen en altijd passie tonen voor hun werk. Zulke mensen krijgen bij ons alle kansen. Bij ons gebeurt het.

We zijn een gespecialiseerde en onafhankelijke wealth manager, die zich richt op het behoud en de opbouw van vermogen voor onze klanten. Onze kracht zit in de bijzondere en sterke relatie die onze gevestigde namen Van Lanschot en Kempen hebben met particuliere en institutionele klanten. Private banking, Asset Management en Merchant Banking zijn de gebieden waarin we excelleren en waarin wij ons onderscheiden met persoonlijke aandacht, kennis en ervaring. Onze innovatieve aandelen en Structured Product desks horen bij de beste in Nederland gewaardeerd door particuliere klanten en professionele partijen.

Wij bieden

De unieke cultuur van Van Lanschot Kempen biedt veel ruimte voor initiatief en ondernemerschap. Je kunt daardoor veel impact hebben binnen jouw vakgebied en meewerken aan de toekomst van de bank. We bieden je alle ruimte je verder te ontwikkelen en te groeien in jouw functie en binnen de organisatie. Daarnaast biedt Van Lanschot Kempen een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan een persoonlijk ontwikkeltraject en een dynamische werkomgeving.

Je krijgt een dynamische werkomgeving aan de Zuid-As in Amsterdam. Wij willen onze organisatie versterken door meer inclusie en diversiteit op de werkvloer. Voldoe je aan de eisen en breng jij diversiteit? Dan nodigen wij je expliciet uit om te solliciteren.

Geïnteresseerd?

Neem dan contact met ons op. Voor nadere informatie kan je contact opnemen met Martijn Schrijvers via m.a.schrijvers@vanlanschotkempen.com.

Unlock your full potential

Laten we praten!

Ben je enthousiast om deze uitdaging met ons aan te gaan? Neem contact met ons op.

Upload via Dropbox
Upload via Dropbox
Vul de verplichte velden in
Deze site is beschermd met reCAPTCHA, de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.