1. Home
  2. Over ons
  3. People & projects
  4. Asset Management - Vicky Casebourne

Met de tijd meegaan

Mijn loopbaan is in precies de tegenovergestelde richting gegaan dan die van de meeste andere collega’s. Ik begon aan de beleggingskant, maar had al gauw door dat mijn kracht zit in het opbouwen van relaties en niet zozeer in het beleggen zelf. Dus maakte ik vijf jaar geleden de overstap naar pensioenen en relatiemanagement, ik heb er geen dag spijt van gehad.

Sinds juli 2019 werk ik bij Van Lanschot Kempen. Goede timing, want de pensioenenmarkt in het Verenigd Koninkrijk is juist de laatste paar jaar flink aangetrokken. Ik onderhoud contacten met het bestuur van zo’n honderd defined benefit schemes en zorg ervoor dat die onze propositie kennen. Verder werk ik veel aan pitches en RFP’s (requests for proposals).

2020 was een bijzonder belangrijk jaar voor Kempen UK, een jaar waarin we de klantgerichte aard van Van Lanschot Kempen veel beter over het voetlicht hebben gekregen. We hebben vier mandaten in de wacht gesleept: een geweldige prestatie van het Britse team en een prachtige beloning voor al het harde werken. We werken ook steeds meer samen met onze collega’s in Nederland – vooral met de researchanalisten, het ESG-team en de data-analisten. En natuurlijk ook met de afdelingen Communicatie en Marketing voor het organiseren van evenementen.

Onderdeel van mijn rol is onze naamsbekendheid vergroten en onze boodschap overbrengen aan de Britse markt. Dat is lastig als je mensen niet persoonlijk kunt spreken. Maar in november hebben we een virtueel Van Gogh-event met wijnproeverij georganiseerd. Dat was een doorslaand succes met veel online dynamiek, met kunst en wijn, maar ook met gesprekken over de ontwikkelingen in de sector en virtuele break-outsessies. Zo zie je maar weer hoe makkelijk mensen met de tijd meegaan. Maar ook hoe belangrijk het bouwen en onderhouden van relaties nog altijd is.

Vicky Casebourne – director Institutional Business Development, Kempen Asset Management, VK