Jacobine Gratama - Wealth Manager, Family Solutions

Mensen samenbrengen 

Zelf werk ik al meer dan twintig jaar voor Van Lanschot Kempen, maar mijn huidige team, Family Solutions, bestaat pas sinds 2019. Vanuit ons kantoor in Amsterdam zetten we ons in voor een van onze meest interessante klantgroepen. Een perfecte match voor mij: ik geniet ervan om creatief te zijn en mensen te verbinden, dus de bundeling van private banking, asset management en merchant banking in één team voor vermogende families is ideaal. Het afgelopen jaar heb ik veel geleerd over wat mijn collega’s van onze verschillende disciplines de top 50 van vermogende families in Nederland en België te bieden hebben.

Natuurlijk is duurzaamheid onderwerp van gesprek met onze klanten, maar voor iedere familie heeft het begrip een andere betekenis. Afhankelijk van hun familiewaarden kan dat bijvoorbeeld klimaatverandering, armoedebestrijding of de rechten van vrouwen zijn. Maar één ding hebben ze gemeen: de wens om het vermogen, dat van de ene generatie naar de volgende overgaat, op een waardevolle manier in te zetten. Zo richten steeds meer families een stichting voor goede doelen op.

Dit sluit naadloos aan bij mijn rol als bestuurslid van de Van Lanschot Kempen Foundation. Veel klanten en medewerkers zetten zich in voor goede doelen of doen vrijwilligerswerk. Ik houd me bij de Foundation vooral bezig met in- en externe communicatie. Door het samenbrengen van mensen met verschillende achtergronden en expertise creëer je de meeste impact.